|< prima pagina >|
Cele mai faimoase, mai spectaculoase si mai cunoscute castele si palate din lume.


Palatul Potala - Tibet - este cea mai mare structura monumentala din aceasta tara. Constructia a inceput in anul 637 la dorinta imparatului Songsten Gampo care a ales locatia pe un deal din valea Lhasa. In timp constructia a suferit mai multe modificari iar forma pe care o putem admira si astazi a fost construita incepand cu anul 1645. (foto:deshow.net)

Castelul Mont Saint-Michel - Franta - este construit pe o insulita stancoasa de pe coasta Normandiei. Locatia se afla sub protectia UNESCO si reprezinta una din cele mai spectaculoase atractii turistice din Franta. In perioadele de varf, castelul este vizitat de 7000 de turisti zilnic.Din acest punct de vedere castelul este considerat o comoara pentru Franta iar din punct de vedere arhitectural si istoric este considerat o minune a arhitecturii medievale. (foto: hotelsearch.com )

Castelul Predjamski - Slovenia - unicitatea acestui castel este data de locatia aleasa pentru constructie si anume pe o latura a unui masiv stancos, la intrarea intr-o pestera care face parte din al doilea cel mai mare sistem de pesteri din Slovenia. De altfel Predjamski Grad se traduce in "Castelul din fata pesterii ".

Castelul Neuschwanstein - Germania - Este de o frumusete care iti taie respiratia si acest lucru l-a facut sa devina castelul clasic al povestilor. Castelul a fost construit pentru regele Louis al doilea al Bavariei incepand cu anul 1869. In SUA, la DisneyLand a fost construita o replica a acestui castel care reprezinta Castelul Frumoasei-adormite. ( foto: europeancastlestours.com )

 Castelul Matsumoto - Japonia - este cunoscut ca cel mai fascinant castel din Japonia. Este unul din putinele castele ale lumii construite pe teren plat. Lucrarile la acesta locatie au inceput in anul 1592 si s-au terminat in 1614. Castelul respecta arhitectura traditionala japoneza si este foarte bine conservat.

Castelul  Malbork - Polonia -  este cel mai mare castel in stil gotic din lume facut din caramida. Constructia lui a fost realizata de Ordinul Teutonilor iar locatia se afla pe atunci intre granitele Prusiei. Din 1945 Malbork este parte integranta a Poloniei. Castelul se afla sub protectia UNESCO.

 Palacio da Pena - Portugalia - palatul a fost ridicat pe un deal in apropierea orasului Sintra. Structura pe care o vedem astazi a fost ridicata in anul 1839 de catre regele Dom Fernando II de Saxa Coburg-Gotha care a inglobat ruinele unei foste manastiri Nossa Senhora da Pena. Arhitectura, pe langa stilul original, mai cuprinde influente ale romantismului si ale arhitecturii bavareze iar gradinile sunt facute in stilul englezesc. (foto: xplorio.ro )

Castelul L÷wenburg - Germania - este localizat in apropierea orasului german Kassel. Lowenburg, sau Castelul Leului, a fost construit din ordinul lui Landgrave Wilhelm al IX-lea care era considerat un Walt Disney al vremurilor sale si care a dorit ca noul castel sa aibe aspectul romantic al ruinelor englezesti. Constructia a durat 8 ani ( 1793-1801 ) si este unul din cele mai frumoase castele din lume cu aspect medieval.

Castelul Praga - Cehia - detine recordul omologat de Guinness Book ca fiind cel mai mare castel antic din lume si cel mai mare complex medieval din Europa.