|< prima pagina >|
  Cele mai frumoase locuri din Romania

  Pentru ca am tot prezentat lucruri si locuri frumoase din intreaga lume, a venit si randul frumusetilor din tara noastra. Mai jos sunt prezentate doar cateva din cele mai frumoase locuri de vizitat din Romania. Ordinea prezentata este aleatorie si subiectiva, nefiind un top sau un clasament iar destinatiile alese sunt doar o parte din multele locuri minunate din aceasta tara care ar trebui promovate.


   Cascada Bigăr - Valea Minişului - a devenit celebra dupa ce a fost mentionata in mai multe topuri si publicatii internationale ca fiind printre cele mai frumoase cascade din lume, un loc desprins din poveste. Fotografiile cu aceasta destinatie au devenit virale pe retelele de socializare fiind vizualizate de milioane de oameni din intreaga lume. Cascada Bigăr este o arie protejată de interes naţional, situată īn judeţul Caraş-Severin, pe teritoriul administrativ al comunei Bozovici. Rezervaţia naturală a fost īnfiinţată īn anul 1982 şi declarată arie protejată prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000.
foto : dincolodeharti.blogspot.ro

  Transfagarasanul este cel mai cunoscut drum din Romania datorita altitudinii la care a fost construit, a peisajelor superbe de pe acest traseu si a difucultatii traseului care are foarte multe serpentine. Drumul traverseaza Muntii Fagaras care sunt cei mai inalti de la noi din tara si ajunge pana la o inaltime de 2042 de metri, fiind al doilea dupa Transalpina care ajunge pana la 2145 de metri. Transfagarasanul sau DN7C, uneste Ardealul de Muntenia si are o lungime de 92 de kilometri, 27 de viaducte si poduri si un tunel de 887 metri, fiind cel mai lung din tara, care strabate muntele Paltinului. Accesul este permis doar din iulie si pana in octombrie. Pe traseu pot fi admirate cateva obiective turistice importante din care amintim Lacul Balea, Cascada Balea, Barajul Vidraru si Cetatea Poienari.

  Cazanele Dunarii s-au format in portiunea de trecere a fluviului prin Muntii Carpati. Pana sa fie construit barajul de la Portile de Fier, cursul apei era foarte ingust si cu o adancime de peste 100 de metri iar curentii foarte puternici din adancuri faceau ca apa de la suprafata sa arate ca si cum ar fierbe. Astfel a aparut denumirea de " cazane ".  La intrarea in golful raului Mraconia, pe un pisc de munte, se sapa in piatra chipul lui Decebal, iar pe malul Dunarii, in apropiere se reconstruieste Schitul Mraconia ("Minastirea de sub ape"). Tot aici se afla inscriptia sapata in stinca "Tabula Traiana" care consemneaza inceputul drumului suspendat al lui Traian pe teritoriul Daciei (40km). Cand Dunarea este scazuta, se vad iesind din apa 20 de piloni ai fostului pod. Mai sus se intra in Cazanele Mari, dominate de inaltimile calcaroase ale masivelor muntoase Ciucaru Mare si Veliki, insotite de pante abrupte in care se deschid numeroase pesteri.
sursa : blogul-larisei.com

   Parcul National Retezat - este o minune a naturii, inca fosrte putin afectat de interventia omului si a civilizatiei. Parcul se afla in Masivul Retezat si se intinte pe o suprafata de 38047 hectare iar din 1979 a fost declarat rezervatie a biosferei, avand statut de arie naturala protezata de interes national si international. Parintele spiritual al acestui loc este profesorul Alexandru Borza, ce a infiintat Parcul National Retezat in 1935. In rezervatie se afla 1190 de specii de plante, dintre care 90 de specii de plante endemice, unice peste tot in lume, 185 de specii de pasari, 80 de lacuri si rauri, dintre care cel mai intins lac galciar din Romania – Lacul Bucura si cel mai adanc lac glaciar din Romania – Lacul Zanoaga si peste 20 de varfuri mai inalte de 2000 de metri.
 
foto : bloguldecalatorii.ro

   Rezervatia naturala Dragos Voda, Vanatori Neamt - a fost infiintata in anul 1999 si are o suprafata de 30.818 hectare, din care mai bine de 26.300 hectare sunt intinderi de padure. Aria protejata cuprinde mai multe specii rare, atat plante cat si animale. Locatia a devenit mult mai cunoscuta in anul 2011 cand au fost pusi in libertate primii 5 zimbri, urmand si alte eliberari succesive. Se pare ca programul a avut succes iar zimbri s-au acomodat foarte bine la noul habitat. Pe viitor se incearca reintroducerea in libertate si a altor specii disparute din fauna Romaniei, primul vizat fiind calul salbatic.
foto : vanatoripark.ro

   Delta Dunarii - este un adevarat spectacol al naturii si cea mai bine conservata dintre toate deltele europene. Aceasta intindere cu un aspect exotic, adaposteste aproximativ 1830 de specii de copaci si plante, 2440 de specii de insecte, 11 specii de reptile, 320 specii de pasari, 44 specii de mamifere si 133 de specii de pesti. Dintre toate destinatiile descrise, Delta Dunarii este cea mai dificil de descris in cuvinte ; trebuie neaparat vazuta. Desi are un potential turistic enorm, delta nu are un aflux prea mare de turisti, mai ales din cei straini. Poate ca acest lucru reprezinta un avantaj pentru conservare insa un turism mai bine dezvoltat probabil ca ar mai scadea un pic din presiunea pusa pe resursele ei naturale.
foto : Eliz Anghel

   Litoralul Marii Negre - este cea mai importanta destinatie turistica a Romaniei cu o capacitate de cazare de aproximativ 150 000 de locuri. Plaja este orientata catre est, ceea ce ofera turistilor posibilitatea admirarii rasaritului soarelui si o expunere optima la rezele solare. Aici se afla statiuni foarte populare cum ar fi Mamaia, Costinesti sau Vama Veche. Mai putin cunoscute, insa cu o frumusete deosebita, sunt plajele de la Sulina, Vadu, Gura Portitei sau Sfantu Gheorghe. Imaginile de mai jos sunt de la Gura Portitei.
foto : guraportitei.ro
 

   

Fotografii la inaltime care iti taie respiratia
Cele mai frumoase case din lume
Expozitie de sculpturi in mijlocul naturii