|< prima pagina >|
  Cele mai periculoase drumuri catre scoala din lume

  Peste tot in lume exista situatii in care copiii nu au un acces tocmai facil catre institutiile de invatamant, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care, in ultimii ani, s-a inregistrat un regres  privind procentajul copiilor care ajung la scoala.

  In acest articol veti putea vedea imagini cu dificultatile pe care le intampina copiii din tari ca China, Indonezia, Filipine sau Columbia, in drumul lor catre scoala. Selectia a fost realizata de publicatia online boredpanda.com . Si in Romania sunt probleme, mai ales legate de distanta mare pana la cea mai apropiata scoala. Acest lucru se intampla din cauza restrangerii numarul scolilor ca un efect al depopularii si scaderii natalitatii.


   Gulu, China - Un drum de cinci ore prin munţi, pe o poteca care are pe alocuri doar 30 de centimetri

  TZhang Jiawan, China - elevii sunt nevoiti sa foloseasca scari de lemn care nu par tocmai sigure.

  Regiunea Zanskar, Munţii Himalaya - regiunea se afla la o altitudine de aproximativ 3800 de metri iar iarna se inregistreaza unele din cele mai scazute temperaturi de pe glob pentru zonele locuite. Fotografiile sunt facute de Timothy Allen.

   Lebak, Indonesia - copiii erau nevoiti sa treaca peste un pod suspendat foarte avariat. Dupa ce fotografiile si stirile despre acest subiect au luat amploare, cel mai mare producator de otel din Indonezia, PT Krakatau Steel, a cosnstruit un pod nou iar traversarea raului se poate face in siguranta.

   Rio Negro, Columbia - copiii sunt nevoiti sa traverseze raul pe un cablu din otel aflat la 400 de metri deasupra raului. Dispozitivul improvizat cu ajutorul unui scripete seamana oarecum cu o tiroliana iar cracana din lemn din mana lor este folosita probabil pe post de frana. Vezi si : fotografii la inaltime

   Podul din radacini, India - desi arata spectaculos si parca desprins din povesti, podul din imagini nu pare a fi chiar sigur pentru acesti elevi.

   Padang, Sumatra, Indonesia - iarasi o situatie in care copiii sunt nevoiti sa traverseze un rau, in drumul lor catre scoala, pe un pod care abia se mai tine.

   Rizal Province, Philippines - in acest caz copiii trebuie sa traverseze raul cu camere de cauciuc umflate.

   Satul Pili, China - Acest sat a devenit celebru in toata lumea dupa ce au fost publicate fotografiile de mai jos. Localitatea are 416 locuitori dintre care 80 sunt copii. Pentru ca acestia sa ajunga la scoala trebuie sa strabata un drum de 200 de km dintre care 80 de km pe un traseu montan foarte periculos. Calatoria dureaza 5 zile, timp in care nu exista acces la o sursa de apa potabila. Copiii sunt insotiti de parinti, profesori si oficiali pe tot parcursul drumului iar la sfarsitul fiecarui semestru fac traseul invers catre casa.
 
 

   

Miracle Garden din Dubai -cea frumoasa gradina din lume
Cele mai frumoase case din lume
Cele mai frumoase locuri din Romania