|< prima pagina >|
  Flori cu un aspect ciudat

  Suntem obisnuiti ca florile sa aiba o mare varietate de forme si culori insa unele dintre ele au un aspect de-a dreptul ciudat. Iata cateva exemple de flori care seaman cu diferite vietuitoare din lumea animalelor. Cele mai multe dintre ele si-au primit si numele dupa aceasta asemanare. Se pare ca orhideele sunt campioane la flori cu forme care seamana izbitor cu unele animale si nu numai.   Monkey Orchid ( Dracula Simia ) - Orhideea Maimuta. Sunt aproximativ 120 de specii de orhidee din genul Dracula care cresc la altitudine mare ( 1000 - 2000 m ) in padurile cu umiditate crescuta din America de Sud. Florile acestora imita perfect chipul unei maimute iar prelungirile petalelor ca niste sulite i-au atras si denumirea de "Dracula".

   Parrot Flower (Impatients Psittacina) - Floarea papagal . Este o specie foarte rara care se gaseste doar in Tailanda si in unele zone ale indiei. Florile sale, privite din anumite unghiuri, seamana cu un papagal.

  Flying Duck Orchid (Caleana Major) - Orhideea Rata in zbor - Aceasta specie poate fi intalnita in Australia iar florile sale imita perfect o rata in zbor.

   Dove Orchid ( Peristeria Elata ) - Orhideea porumbel. Aceasta floare este originara din America de Sud iar daca ne uitam in centrul ei putem vedea un porumbel alb cu aripile deschise.

   White Egret Orchid (Habenaria Radiata) - Orhideea egreta - Aceasta specie creste in China, Japonia, Coreea si Rusia iar floarea sa seamana cu o egreta alba in penaj nuptial.

   Moth Orchid (Phalaenopsis) - Orhideea molie - Este originara din Asia si este cea mai comuna specie de orhidee crescuta in mediu artificial. Desi denumirea sa a fost data dupa asemanarea cu o molie in zbor, unele flori par a intruchipa o pasare din povestile fantastice.

sursa : www.sunt-curios.ro
 


Fotografii la inaltime care iti taie respiratia
Cele mai frumoase case din lume
Expozitie incredibila de sculpturi in mijlocul naturii