|< prima pagina >|
  Bora Bora - cea mai frumoasa insula din lume

  Atunci cand vorbim despre Insula Bora Bora, faimoasa destinatie turistica, aproape ca e un cliseu sa aducem in discutie tot felul de aprecieri superlative. Insa, e suficient sa ne uitam la imaginile de mai jos pentru a ne da seama ca insula pare desprinsa din visul oricaruia despre o vacanta perfecta.

  Bora Bora are origine vulcanica si face parte din atolul cu acelasi nume, aflat la 225 de Km de Tahiti. Insula principala are o lungime de 6,5 km si o latime de 4 km si este inconjurata de recif de corali si alte insule mai mici cu plaje tropicale de vis si lagune cu apa de turcoaz.

  Pe insula principala se afla un mic aeroport unde compania Air Tahiti asigura aproximativ 6 curse intre insula si Tahiti. Intre aceste doua puncte se poate ajunge si cu ferry boat-ul de 3 ori pe saptamana. Transportul pe insula se poate face cu ajutorul celui in comun care face un ocol al insulei in aproximativ o ora. Se pot inchiria si masini de teren sau biciclete.

  Cazarea se face de cele mai multe ori in faimoasele bungalow-uri care se afla de obicei chiar deasupra apei, ceea ce asigura o interactiune directa si imediata cu peisajul de vis.

  Pentru romani, Bora Bora ramane o destinatie de lux, destul de dificil de abordat din cauza distantei de aproximativ 20 000 de km si a preturilor destul de mari pentru o astfel de vacanta. Pretul unui sejur variaza intre 2600 si 5000 de euro de persoana la care se adauga costul transportului de aproximativ 3500 de euro de persoana.


 
 


Yareta - planta cu varsta estimata de 3000 de ani
Sequoia - cel mai inalt copac din lume 
Desene 3d - iluzie optica incredibila