|< prima pagina >|
  Imagini care arata cat de grava a devenit poluarea in China

  China are cea mai mare densitate a populatiei din lume iar in ultimii ani a cunoscut si o dezvoltare economica fulminanata. Aceste lucruri au dus la o presiune foarte mare asupra mediului, cu consecinte foarte grave in ceea ce priveste poluarea.

  Aproape tote marile companii ale lumii si-au mutat productia in China pentru a profita de forta de munca ieftina si numeroasa si de masurile precare pe care trebuie sa le adopte pentru protectia mediului. Pe langa beneficiile imediate ale economiei, au aparut si problemele poluarii grave, mai ales in marile orase.

  A devenit un lucru comun sa vedem imagini din China cu oameni care poarta acele masti pe fata pentru a se proteja de aerul foarte poluat. De altfel, aceste masti au intrat in reflexul multor chinezi care le poarta chiar si atunci cand pleaca in vacante, in zone mult mai putin poluate. Nici apele nu o duc mai bine in China. Apele reziduale sunt deversate direct in rauri si lacuri fara a mai trece prin statii de epurare. Consecintele sunt catastrofale pentru intregul acosistem al acelor ape cat si pentru oamenii care folosesc apa direct din rauri pentru activitati menajere.


  Confluenta fluviului Yangtze (fluviul Albastru) si a raului Jialin din orasul Chongqing, China. Culoarea apei lasa loc de putine comentarii.

  O jurnalista ia o mostra din apa poluata a raului Jianhe. Fara aceasta imagine este greu sa ne inchipuim ca un curs de apa natural poate avea culoarea rosu aprins.

  Muncitori care incearca sa opreasca scurgerile de ape uzate dintr-un bazin de colectare.

  Colectarea deseurilor de pe fluviul Yangtze, China

  O femeie care aduna pet-uri de plastic dintr-un canal cu ape reziduale.

  Un copil care se scalda printre gunoaiele din apa

 Pentru chinezii din marile orase a ajuns o rutina zilnica sa poarte masti de protectie. Aceasta fotografie este din Beijing, unde nivelul particulelor din aer depasesc si de 40 de ori nivelul maxim de siguranta.

 In Hong-Kong au fost introduse panourile cu fundaluri false pentru ca turistii sa se poata fotografie cu panorama orasului. Adevaratu fundal este acoperit de smog.

 Concentratia mare a unor substante in ape, in special a ingrasamintelor chimice, favorizeaza cresterea necontrolata a algelor, asa cum se intampla si in lacul Chaohu.

 Muncitor care curata un lac de pestele mort.

  Muncitor care incearca sa opreasca extinderea in apa a unei scurgeri de petrol.

  Orasul Beijing acoperit cu smog. Doar cladirile foarte inalte se mai pot vedea.