|< prima pagina >|
  Sculpturi metalice realizate de artistul rus Igor Verniy

    Artistul rus Igor Verniy este autorul unor sculpturi metalice impresionante. Lucrarile sale sunt inspirate din lumea animalelor si sunt realizate din diferite parti metalice ale unor masini vechi, biciclete, ceasuri, aparate de uz casnic si alte obiecte pe care le-a considerat potrivite operelor sale.  Igor Verniy acorda o mare atentie detaliilor insa, ceea ce face ca lucrarile sale sa fie unice sunt partile mobile ale " animalelor " sale. Aceasta caracteristica permite prezentarea sculpturilor in ipostaze diverse, atat statice cat si in miscare asa cum putem vedea si in galeria foto de mai jos.

 Igor incepe creatia sa prin a observa animalele in natura pentru a putea reproduce fidel atat miscarile cat si estetica. Mai multe detalii despre lucrarile sale puteti gasi aici : Igor Verniy

 Lucrari in acelasi stil am prezentat si intr-un articol anterior despre artistul francez Eduard Martinet


 O Viespe cu detalii incredibile ce poate fi considerata o adevarata bijuterie

  Porumbelul pacii. Porumbelul cu ramura de maslin in cioc este simbolul universal al pacii, al sperantei, al pamantului nou si al inceputului. Poate nu intamplator lucrarea a fost lansata chiar in timpul conflictului din Ucraina.

 Caracatita cu tentacule mobile

 Paianjenul Vduva Neagra - lucrarea este o replica aproape fidela a unui paianjen vaduva neagra real. Din nou, impresioneaza atentia pentru detalii. Picioarele au o mobilitate foarte mare iar burta este plina cu pui care sunt atasati de mama lor cu ajutorul unor magneti. Exista chiar si un dispozitiv care produce panza de paianjen care poate ajunge la o lungime de pana la 50 m.

 Pestele de aur. Lucrarea a fost inspirata de Povestea pescarului si a pestisorului de aur scrisa de Alexander Pushkin in 1833.

 Furnica

Cainele perfect ca animal de companie

 Aceasta rata este considerata de artist ca fiind una din cele mai bune lucrari ale sale
 
 

   

Sculpturi metalice uluitoare de Eduard Martinet
Fotografii la inaltime care iti taie respiratia 
Cele mai frumoase locuri din Romania