|< prima pagina >|
  Venetia

  Venetia este una din destinatiile turistice de top ale lumii, un loc romantic cu multe puncte de atractie. Orasul se afla in Nord-Estul Italiei, in regiunea numita Veneto si a fost construit pe o aglomeratie de aproximativ 118 insule aflate in Laguna Venetiana. Cele 150 de canale care strabat orasul sunt traversate de 354 de poduri. Cele mai importante canale sunt Canal Grande si Canale della Giudecca pe care se pot admira maiestuaoasele gondole venetiene, devenite un simbol recunoscut in toata lumea si datorita carora destinatia mai este numita si orasul gondolelor. Pentru turistii care ajung aici, o plimbare cu gondola este obligatorie si reprezinta cel mai romantic mod de a explora frumusetile venetiene.

 Un alt punct de atractie este Piata San Marco, considerata cea mai frumoasa din lume si unde se poate admira Bazilica San Marco, Palatul Ducal si clopotnita bazilicii iar o plimbare pe jos pe stradutele inguste ale orasului poate fi o alta experienta de neuitat.

 In fiecare an, timp de 2 saptamani are loc  Carnavalul de la Venetia , devenit celebru pentru mastile sale, costumele de epoca si muzica veche.” Festivalul mastilor “, cum mai este numit, este un amestec unic de traditie, istorie si buna-dispozitie.   In 1979, Venetia a fost declarata patrimoniu UNESCO.


 Gondolele sunt o atractie specifica pentru Venetia, o adevarata marca inregistrata. Turistii se pot bucura de o plimbare cu gondola, care poate patrunde si pe cele mai inguste canale. O plimbare de 40 de minute costa intre 80 si 100 de euro de persoana ( pot sta confortabil pana la 6 persoane ).

 Insula San Giorgio Maggiore, celebra pentru biserica cu acelasi nume, a carei constructie a inceput in 1566. Clopotnita bisericii are 9 clopote.

 Celebrele canale pe care se pot face plimbari cu gondola

 Intrarea in Arsenalul din Venetia ( Arsenale di Venezia ), un complex de foste santiere navale si armurarii , responsabile cu flota de razboi a Venetiei. Constructia acestui complex a inceput in 1104 si a reprezentat una din cele mai mari " intreprinderi de stat " din istorie.

  Marele Canal din Venetia ( Canal Grande ) este coridorul naval cel mai important al orasului. Are forma unui “S” intors si are aproximativ 3,8 km lungime, 30-90 metri latime si o adancime medie de 5 metri.

 Piata San Marco

 Marele Canal din Venetia ( Canal Grande )

 

 Nu puteau lipsi din prezentare celebrele masti venetiene. Ele sunt folosite in timpul carnavalului insa pot fi cumparate ca suveniruri pe toata durata anului

 
 

   

Izvorul termal The Grand Prismatic Spring
Fotografii la inaltime care iti taie respiratia 
Cele mai frumoase locuri din Romania